DORDRECHT – Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaat camerabeelden vergelijken van de overvaller op tankstation BP onder de Zwijndrechtse brug met verdachte M.K. (38). De Dordtenaar hoopt hiermee te bewijzen dat hij niet de dader is.

Kruimeldief K. verscheen gisteren voor de rechtbank in zijn woonplaats vanwege de overval op het tankstation. Die vond plaats in de nieuwjaarsnacht tegen drie uur. Met een bivakmuts op liep een dikke man de winkel van het benzinestation binnen. Dreigend met een hakmes probeerde hij tevergeefs de verkoopster te overvallen.

Twee weken later dacht de politie de dader te hebben gevonden. Een tipgever noemde de naam van K. Die ontkende echter vanaf het eerste moment op het politiebureau dat hij de overval had gepleegd.

 

Onderzoek

Behalve de tip had ook één agent het postuur herkend van K. Maar volgens advocaat Erica van den Oudenaller ziet die het verkeerd. ,,Mijn cliënt is duidelijk: ik ben dat niet. Hij wil dat aantonen en vraagt om dit gezichtsvergelijkend onderzoek. Wat nog aan onderzoek gedaan kan worden, moet absoluut gebeuren.”

De rechtbank bepaalde dat het NFI beelden moet vergelijken op gezicht en lengte. Daarbij worden andere camerabeelden gebruikt van K. waarop hij in november als klant de winkel bezocht.

Mijn cliënt is duidelijk: ik ben dat niet
Erica van den Oudenaller

,,Je ziet duidelijk verschillen. Mijn cliënt kwam drie of vier keer per week bij die BP. En de overvaller trok heel even een deel van de bivakmuts omhoog. Dan zou hij de verkoopster toch bekend voor moeten komen?” De politie heeft nooit een fotoconfrontatie gehouden met het slachtoffer. Het proces gaat 22 augustus verder.

 

Bron: www.AD.nl | Niels Dekker (14-06-2018)