BREDA – Voor de woningoverval aan het Tilburgse Calandhof op 30 december 2009 is nog steeds niemand veroordeeld. Een 25-jarige verdachte uit Enschede moest maandag voor de rechtbank in Breda verschijnen, maar was er niet.

Zijn advocaat Oudenaller vroeg daarom om aanhouding van de zaak.

Op 30 december 2009 werd een 42-jarige man in zijn huis aan het Calandhof overvallen. Twee mannen drongen de woning binnen, bonden hem vast met tape en maakten onder meer geld, een bankpas en een mobiele telefoon buit. Toen de bewoner hard begon te schreeuwen, sloegen de daders op de vlucht. De politie heeft in deze zaak geen andere verdachten gevonden.

De 25-jarige man uit Enschede werd op 22 februari 2010 aangehouden, maar zit niet meer in voorlopige hechtenis. “Als mijn cliënt had geweten dat hij hier vandaag moest zijn, was hij er geweest”, zei advocaat Oudenaller. Hoewel officier van justitie Smale en ook de rechtbank de zaak liever hadden afgehandeld omdat die al ‘oud’ is, gingen ze toch mee in het verzoek tot uitstel. Het bewijs tegen de man bestaat namelijk onder meer uit camerabeelden en daarom willen ze hem in levenden lijve zien om een vergelijking te kunnen maken.

De zaak gaat verder op 7 maart.

 

Bron: www.AD.nl | Caroline Moerland (laatste update 24-03-2017, 13:44)